Wie zijn wij - Geschiedenis

Historiek

1971

In het jaar 1971 onzes heren werd op initiatief van de gemeente aan zaterdagsport gedaan in de turnzaal van de school. Het betrof hier overwegend volleybal, beoefend door klein en groot. Het was daar dat de fundamenten gelegd werden voor wat nu VC Wolvertem is. De bezieler van deze zaterdagsport en oprichter van onze club was André Inze.

1972

Het duurde niet lang of André schreef een ploeg meisjes in voor competitie in 2de provinciale. In het begin speelden maar enkele ploegen tegen elkaar o.a Grimbergen, Meise en uiteraard Wolvertem en dit in de witloofveiling.

1973

Omgeveer een jaar na de meisjes was het de beurt aan de heren om de competie aan te vatten en dit in 4de provinciale.

1978

In dit jaar bereikten de dames de landelijke competitie, het was echter maar voor 1 jaar. Door omstandigheden viel de ploeg jammer genoeg uit elkaar. Een nieuwe ploeg kwam eraan deze starte in 3de provinciale.

1978 - 1990

Met ups en downs werkten deze ploegen aan hun technisch niveau en hun klassering in de competitie. Zo werd er te Wolvertem ten gepaste tijde een titel gevierd.

1990

Het waren de heren die in dit jaar voor een stunt zorgden door kampioen te worden in 1ste provinciale en alzo 12 jaar na de dames de landelijke competitie bereikten. 5 jaar speelde de ploeg op dit toch wel hoog niveau. Helaas de ploeg viel uit elkaar en men kon geen ploeg meer inschrijven voor de heren competitie. Wat later schreef men een nieuwe ploeg in 3 de provinciale.

1997

Het besef dat jeugdwerking toch noodzakelijk is als wissel voor de huidige seniorploegen was de drijfveer voor het bestuur onder leiding van de energieke voorzitter Hans Van Den Brande om te starten met de jeugdwerking. Al vlug groeide het aantal jonge spelers maar vooral speelsters die konden ingeschreven worden in competitie.

1998

Het was Kristof De Loose die als jeugdcoördinator, trainer en speler VC Wolvertem opnieuw op de kaart zette in volleybal Brabant wat betreft de jeugdwerking. Met een immens geduld , gedrevenheid en kennis slaagde hij er in om met de hulp van trainers en ploegverantwoordelijken de jeugdwerking in goede banen te leiden. Tevens werd er gestart met de volleybalschool waar onze kleinste bengels vanaf 6 jaar op een speelse manier de eerste volleybalvaardigheden aanleren.

2002

Toen waren er reeds 6 jeugdploegen , 1 dames ploeg en 1 herenploeg in competitie. Vorige competitie slaagde de B jeugd erin de titel binnen te halen en de damesploeg kon via de eindronde promoveren naar 2 de provinciale.

2004

Er zijn 7 jeugdploegen, 1 dames ploeg en 1 herenploeg in competitie. De heren zorgde voor een knalprestatie door de titel binnen te halen en daarboven op ook nog de finale te spelen van de beker van Brabant. Promotie naar 1ste provinciale is een feit. Bart Van Ransbeeck onze nieuwe voorzitter is niet een beetje fier dit als speler en als voorzitter te mogen mee maken.